Balkefors ortopediska sulor

Då du går belastas foten med 1-1,5 gånger kroppsvikten vid varje steg. 
Då du springer belastas foten med 4-6 gånger kroppsvikten vid varje steg. Små anatomiska avvikelser kan ge stora problem hos många som går, joggar eller springer regelbundet. En avvikande mekanik i foten förändrar linjering och belastning av nästan alla leder i kroppen och kan ge upphov till problem.

Så här fungerar det:

Metod

Det finns två erkända metoder att tillverka inlägg (fotbäddar) dels den belastade avgjutningen och den obelastade. Balkefors Ortopedic arbetar efter metoden belastad avgjutning. Balkefors Ortopedic är ett system där vi gör fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja (closed chain).

Balkefors Ortopedic överenstämmer med grundläggande krav på hälsa och säkerhet. CE-märkt.

För mer info klicka på bilden till höger. Balkefors Support.

Undersökning

Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens belastning. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem.

Linjering

 Gjutningen genomföres med hänsyn till knäleden och höftledens linjerade positioner, linjeringen sker genom att pressa knä och fotled utåt eller inåt till önskad position, oftast blir rätt position när sub. Talar leden befinner sig i neutralt läge. 

Anpassning

Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig för att användas. Du bör ta med dig flera par skor inför analysen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Vidare är sulan mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor, för att snabbt kunna utvärdera komfort och passform.

Hur lång tid tar det?

Undersökningen och tillverkning av ett par sulor tar ca 60 min. Sedan tillkommer ca 30 min till för varje ytterligare par sulor.

Det formgjutna inlägget är funktionellt och mycket enkelt att använda, det är anledningen till att så många människor har blivit ordinerade att använda ortopediska fotbäddar från Balkefors.

Bruksanvisning
Rengöring av inlägget:

Sulan tvättas i ljummet vatten. Ej maskintvätt.

Skohorn:

Placera inte skohornet mot inläggets mjuka del vid påsättning av skon.

Tillvänjning:

Börja att använda sulan 2 timmar första dagen, fortsätt att bygga på användandet med 2 tim per dag under första veckan.

Skoval:

Sulan fungerar bäst i stabil sko med snörning. Skon får inte ha mjuk inner sula. Välj sko med lös innersula.

Handhavande:

Sulans livslängd förlängs om du undviker att flytta sulan ofta mellan olika skotyper.

Pris

     Första paret sulor      

1200 kr

            2 par sulor           

2200 kr

Komplettera med fler sulor

900 kr / par

Pristillägg per behandling efter kl 17

100 kr

Betala gärna dina sulor med

Välkommen

att kontakta mig.